Relæ

Dansk michelin-restaurant! Jeg har glædet mig til at skulle anbefale disse re-lækkerier! 🙂

Relæ er Danmarks billigste michelin-restaurant og ligger på Jægersborggade på Nørrebro. Faktisk er det samme ejer som Manfreds og Vin som ligger lige overfor restauranten. Derudover er restauranten også nr. 53 på listen over verdens bedste restauranter 2014.

IMG_3360

Jeg var lidt tidlig på den i forhold til min veninde og kunne hurtigt mærke, at jeg var på Nørrebro. Meget kort fra restauranten (og kort fra mig!) stod et par unge muskuløse gutter og holdt lidt øje med aktiviteten på Jægersborggade. Alt så vist fint ud – Indtil de pludseligt råber et eller andet højt ned ad gaden og forsvinder rundt om hushjørnet. Dog ikke helt – de kigger frem til tider og jeg bliver straks stresset og lidt grebet af panik :-/ Hvad nu? Forbi kører en varebil – åbenbart fyldt med politimænd som ud af bilen kigger mod hjørnet af bygningen hvor de unge gutter “gemmer sig”. Efter den er passeret, kommer de frem igen og holdt øje resten af aftenen.

Bare rolig! Jeg overlevede! Ingen skudhuller 🙂 Så videre i teksten…

Indenfor møder man en hyggelig minimalistisk restaurant som mest af alt bare ser meget dansk ud.

IMG_3362

IMG_3363

Vi blev budt velkommen, sat til bords og sad så og småsnakkede lidt.

-Indtil vi begyndte at tænke “Får vi ikke noget menukort?” “Har de glemt os?”…. I samme øjeblik går det op for mig, at der bordet er en lille skuffe. Spændt hiver vi begge ud og ser et MENUKORT samt knive, gafler, skeer og en serviet til aftenens oplevelse.

IMG_3364

Relæ har to menuer på kortet. En vegetar og en til kødspisere. Så vidt jeg har hørt går restauranten meget ind for grøntsager, økologi og i det hele taget at mindske madspild.

Men vi hoppede på “kød”-menuen 🙂

IMG_3372

Så blev der bestilt mad og vin, og straks kom der en lille snack flyvende.

Tjenerne var søde, men det kunne til tider være svært at høre hvad vi fik af spise. Men det var noget med agurk? 😉 Og det smagte okay. Ikke af så meget, men heller ikke af ingenting.

IMG_3367

Vinen tværtimod smagte fantastisk og passede godt til maden. Som skrevet tidligere, er jeg ikke rødvins-drikker så vi hoppede på en simpel sauvignon blanc, som slet ikke var så simpel alligevel. Frugtig og lækker. Mums! Og til den nette sum af 325 kr. for en flaske.

IMG_3368

For at suge lidt af vinen fik vi serveret lidt surdejs brød med olivenolie fra Sicilien. Ja, ja, intet mindre.

IMG_3369

Vi kunne nu lægge ud med forretten som bestod af blæksprutte, forårsløg og tørrede rejer. Meget lækkert! God smag, nordisk og noget jeg sagtens kunne have spist mere af!! 🙂

IMG_3371

Næste ret var aftenens yndlig! Selv for min veninde som er næsten “udelukkende kødspiser”. For søren da, det var lækkert! Det første der mødte mig var en meget røget lugt og det skræmte mig egentligt.

Retten som hed “Nye kartofler dauphinois” bestod af nye kartofler (ja, i know!), smør og røget mandelmælk. Umiddelbart lyder det lidt fedtet, men det er udelukkende på den gode måde! For hulen da, hvor smagte det godt. Som sagt – det var helt klart favoritretten (og alt for lidt?!)

IMG_3373

Hovedretten bestod af gris fra Hindsholm, rababer og løg.

Tjeneren bad os pænt om at prøve at smage det hele samlet og herimed også ment med fedtet. Jeg spiser normalt ikke fedt på kød, men når han nu anbefalede det måtte det prøves. Jeg vil sige, at hovedretten faktisk var den mest skuffende på aftenen. Der var ikke særlig meget kød, fedtet var ikke yderligere specielt og min samlede oplevelse af retten var lidt a la flæskesteg med brun sauce – sorry!

IMG_3375

Aftenen var ved at være ved ende og dermed blev desserten serveret. Vanilieis med tørret hindbær og sennepsfrø. Meget lækkert og en rigtig god blanding af det søde, sure og syrlige. En rigtig lækker afslutning.

IMG_3379

Hele aftenen var en super oplevelse med god betjening. De fleste af retterne var super lækre og meget innovative.

Set i lyset af, at Relæ er nr. 53 på listen over verdens bedste restauranter blev jeg måske en lille smule skuffet? Hvis jeg ikke havde spist den kæmpe skive brød der blev serveret, ville jeg slet ikke være mæt. Faktisk var jeg ikke helt mæt alligevel, da jeg gik derfra. Ikke en følelse jeg tidligere er gået med på andre stjerne-berrigede restauranter jeg har besøgt.

Jeg ville super gerne have givet Relæ topkarakter, men desværre kan jeg ikke helt stå inde for det (denne gang)….

Lækker mad, super oplevelse, men næste gang vil jeg gerne gå mæt derfra…

Relæ: 5 stjerner

Relæ
Jægersborggade 41
2200 København N

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Relæ

indlæser kort - vent venligst...

Relæ 55.692995, 12.543264 Relæ

Skriv et svar