Arti’kok

6. januar 2017

Dengang i januar hvor det var minus-grader udenfor, men vi skulle fejre at vi havde købt os et fint rækkehus blev det ved hjælp af Early Bird restauranten lige rundt om hjørnet.

Indretningen og møblerne er de samme som altid og der kunne de altså godt bruge lidt fornyelse. Men jeg synes, at siden sidst har de hævet standarden en smule. Dog er der stadig ting der ikke får mig helt overbevist.

IMG_9847

Men nu havde vi bestilt via EarlyBird så det var billigt. 3 retter for 196 kr. per mand.

Én ting jeg dog kun forbinder med vestegnen, er informationen om glas-vin i deres menukort. Jeg elsker at man kan få et lille glas eller et stort glas 🙂 Jeg valgte et stort glas hvidvin og til den forklarede tjeneren “Denne vin stammer fra Chile og er meget frugtig, frisk og bla bla bla”. Jep! Hun sagde bla bla bla. Nå, anyways, det var en okay hvidvin. Men lidt sjovt.

IMG_9855

Til forret fik vi “Cremet muslingesuppe med grøntsager i julienne, røgede muslinger, rygeostecreme, ærteskud og radiser”. Det er nok den bedste ret jeg har fået hos Arti’kok. Rigtig gode muslinger og suppen var rigtig skøn. Jeg kan stadig grine lidt af deres kærlighed til ærteskud, men det er okay når retten var så god.

IMG_9849

Til mellemret fik vi “Oksetartar rørt med sennep og estragon m. feldsalat, hakkede peanuts, trøffelmayo og sprødt rugbrød”. Tartaren var fin og rugbrødet dejlig sprødt.

IMG_9850

IMG_9851

Til hovedret fik vi “Unghanebryst farceret m. tomater, mozzarella og basilikum med svamperisotto, fritteret palmekål, fenikkelcrudité og hønseglace”. Jeg vil starte med de gode ting. Fritteret palmekål – lækkert. Kyllingen proppet med fars – lidt oldfashion, men lækkert. Løg og fennikel – lækkert. MEN risotto, der går den helt galt. For det første virkede det som at det var lavet på almindelige ris og desuden var svampene nærmest ved siden af og ikke en del af. Jeg blev så skuffet, specielt fordi jeg ELSKER risotto. Så Arti’kok, hvis I har brug for tips til at lave en god risotto kommer jeg gerne og viser det.

IMG_9853

Alt i alt en fin aften, og jeg vil sige at de har oppet sig lidt siden sidst, men det er stadig langt fra. Jeg vil give dem en ekstra stjerne, men det bliver heller ikke til mere.

Arti’kok – 5 stjerner

Arti’kok
Hvidovrevej 92
2650 Hvidovre


15. august 2014

Jeg har tidligere besøgt Arti’kok med stor velsmag og fornøjelse, men i august i år kom der nye ejere til og derfor var det tid til et nyt besøg og en opdateret anmeldelse.

Selvom stedet jo ligger lidt spøjst i provinsen så prøver de stadig at få tilsat lidt hygge til restauranten.

IMG_4517

Som noget af det nyere, er Arti’kok begyndt at optræde meget på tilbudssiden EarlyBird. Ikke noget jeg er ked af, og slet ikke da jeg bestilte en tre-retters menu fredag aften til 270 kr.

Da vi ankom kl seks, var vi de første i restauranten, som ellers ligner sig selv. Vi blev ført til bord og blev præsenteret for månedens menu hvorfra vi frit kunne vælge tre retter mellem de fem der blev præsenteret.

Til at starte på fik vi serveret en lille snack bestående af ostekiks med porremayo og ærteskud. Det så lækkert ud og smagte også ganske fint.

IMG_4521

Jeg havde bestilt vin til forretten og der kan jeg allerede afsløre, at man bestemt ikke bliver skuffet. Det er var vist efter vestegns-metoden, så der bliver fyldt op i glasset 🙂

IMG_4523

Til forret fik jeg serveret “Bagt torsk serveret med brunet smør skum og syltede agurker”.
I retten var også tilsat friteret torskeskind og… ærteskud.
Fisken var rigtig godt tilberedt, men jeg synes retten manglede smag. Til trods for det brunede smør og en creme i bunden var retten (selv med salt tilsat) ikke den store smagsoplevelse. Det friterede skind var slet ikke mig og var desuden næsten ikke til at bide over.

IMG_4529

Til hovedret fik vi “Langtidstilberedt kalvetyksteg serveret med vanilje pocheret porre, friteret kartoffel kugle, peberrodssne og peberrodssauce”.
Det var en sjov idé med sneen, bortset fra at det blev lidt af et problem, at puste til den varme kartoffel da det resulterede i et bord fyldt med sne 🙂
Desværre var også denne ret meget smagsløs. Jeg måtte selv salte kødet enormt meget for at få lidt smag til at trænge igennem. Den friterede kartoffelkugle smagte fint, men også her måtte jeg tilsætte salt.
Og til sidst var der selvfølgelig tilsat ærteskud som pynt.

IMG_4531

I steder for dessert, valgte jeg ost. En “Tomme de Savoie serveret med syltede vindruer, kvæde kompot og hertil hjemmelavet knækbrød”.
Nu kender jeg ikke osten i forvejen, men lad mig sige det sådan at den var meget mild. I det mindste holder de temaet “smagsløst” gennem alle retter. Knækbrødet var sprødt og lækkert og kompotten af appelsin var saftig.

Retten var endnu engang pyntet med hvad? Ja! Ærteskud. Tror muligvis at de har fået et stort parti hjem?!

IMG_4533

Jeg må desværre indrømme at Arti’kok ikke holder samme standard som for et par år siden. Jeg tænker dog lidt, om de nye ejere måske mere satser på at tiltrække de lokale frem for at kaste sig ud i gourmet. Mit indtryk da jeg trådte ind på restauranten er også, at mange af tingene virker meget slidt. Gulvtæppet, bestikket og deres glas.

IMG_4520

Jeg ville ønske at Arti’kok kunne beholde deres 6 stjerner, men selvom servicen var fin, kan de ikke holde standarden indenfor gourmet.

Arti’kok – 4 stjerner

Arti’kok
Hvidovrevej 92
2650 Hvidovre

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Arti'kok

indlæser kort - vent venligst...

Arti\'kok 55.663781, 12.473529 Restaurant Arti\'kok

En tanke om “Arti’kok

Skriv et svar