Tapasbaren

Fredag aften stod den på Tapasbaren som ligger på Dronningens Tværgade 22. Stedet er meget rustikt, med et moderne twist.

Skærmbillede 2015-04-08 kl. 22.05.14

Jeg var ude med et par veninder og vi startede med et glas skønt rosévin. Den var både billig og lækker. 300 kr for en flaske.

Selvom mine veninder valgte den sammensatte menu som Tapasbaren tilbød, følte jeg at mit hjerte lå mere hos a la carte-kortet.

Jeg lagde ud med den klassiske, men lækre aioli med brød. Det var faktisk en stor portion til mig, i forhold til det mine veninder skulle dele. Men jeg var bestemt ikke misundelig 🙂

IMG_2746

Som en sjov lille sidebemærkning lavede vi en deal om at vi alle skulle prøve østers for første gang. Vi valgte den med cava-granité.

Der er ikke så meget at sige til den. Det var første og sidste gang jeg prøvede østers. Godt at vi havde noget god vin at skylle den ned med! 🙂

IMG_2749

Derefter fik jeg serveret en toast med øko-tomat, hvidløg og serrano-skinke. Ganske fin og enkel, men med en meget kraftig hvidløgssmag så det næsten krassede i halsen. I det gode selskab glemte jeg desværre at tage et billede af den, men har lånt et billede fra Tapasbarens hjemmeside, som ligner.

Skærmbillede 2015-04-08 kl. 22.06.32

Herefter blev jeg så præsenteret for fisken. Jeg havde bestilt en torsk med skum og citron, samt en laksetatar, som var en af dagens tapas.

Torsken var virkelig virkelig let og lækker. Jeg gad faktisk godt vide hvad de havde brugt til skummen, for det klædte torsken rigtig godt.

Laksetataren var ok. Lidt tam. Ikke den bedste laksetatar jeg har smagt.

IMG_2751

Der begyndte på dette tidspunkt at blive rigtig travlt i restauranten hvilket man godt kunne mærke på de meget unge tjenere.

Min næste ret var ost. Jeg troede egentlig først jeg ville få serveret hovedretten, men det var ok. En lækker halvfast ost fra Menorca med kompot.

IMG_2753

Så kom vi endelig til selve “hovedretten”. Noget jeg havde glædet mig meget til og med god grund. Igen, jeg var slet ikke misundelig på mine veninders “rullede grissebasse og kastanie i filodej”. Slet ikke. Jeg fik nemlig serveret “Grillet lammekrone med øko-tomat og glace” og “Kyllingebryst med mandler og sauce romesco”.

Det var det bedste på hele menuen. Den rødvinsglace som lammet kom i, var super god og lammen var tilberedt rigtig godt.

Kyllingen smagte også fantastisk og heldigvis var der lidt sauce til, så det ikke blev alt for tørt.

Nogle rigtig gode retter!

IMG_2757

Jeg havde oprindeligt også bestilt en “tapasburger”, men tjenerne var lidt forvirrede på dette tidspunkt og havde meget svært ved at huske hvad vi havde bestilt. Lidt ærgeligt at man selv skulle holde øje og at vi blev nødt til at bede om menukortet, for at “opdatere” tjeneren.

Fordi jeg samtidig var så mæt valgte jeg, at annullere burgeren og bare læne mig tilfreds tilbage.

Mine veninder havde en dessert med i deres menu, som jeg sjovt nok også fik serveret. Jeg gjorde dog tjeneren opmærksom på det, men nu fik jeg den altså bare.

Helt fint med mig, for den var virkelig god. En Pinã colada som bestod af Ananas-is med ananascarpaccio og kokoscrumble.

IMG_2760

Alt i alt en fin oplevelse med god mad og en sjat forvirring. Men som I desværre også kan se på billederne, hyggede vi os så meget at jeg af og til glemte at tage billeder inden jeg var begyndt at spise 😉

Tapasbaren er et hyggeligt sted og perfekt til en casual spansk aften i godt selskab.

Tapasbaren: 4 stjerner (med pil op)

Tapasbaren
Dronningens Tværgade 22
1302 København K

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Tapasbaren

indlæser kort - vent venligst...

Tapasbaren 55.683888, 12.586577 Tapasbaren

 

Skriv et svar