Kroghs Fiskerestaurant

Kroghs Fiskerestaurant har eksisteret i over 100 år og har altid været en del af den københavnske restaurantscene. Jeg har længe tænkt på et besøg, men restauranten har godt nok også fået mange blandede anmeldelser. Endnu mere en grund til at være lidt nysgerrig, så jeg glædede mig rigtig meget til besøget forleden.

IMG_7126
IMG_7127

Stilen i restauranten er gammeldags, men på den lidt romantiske måde. Vi blev straks mødt af en tjener som fulgte os til bords. Stedet var faktisk mindre end jeg havde forventet.

IMG_7117 IMG_7118

Efter en godt kig i vinkortet får vi bestilt deres tavlemenu og glæder os nu bare til at smage herlighederne. Vi starter med lidt brød som smager helt fantastisk. Vi har faktisk en lille teori om, at hvis brødet er godt, er resten af maden også god.

IMG_7116

Til forret starter vi med “Rustik fiskesuppe a la Krogs me hjemmerørt rouille og crutons”. Jeg må indrømme at det faktisk er min første gang hvor jeg får serveret fiskesuppe. Kæresten har flere gange bestilt det tidligere hvor jeg har smagt, men aldrig har været den store fan. I suppen finder vi porrer og et par blåmuslinger. Og bedømmelsen?? Den smager heeeeelt vildt godt. Den er blød og varm uden at være stærk. Det er super godt med de crunchy porrer som giver suppen et friskt twist. Blåmuslingerne er skønne. Det er en super god førstegangs-oplevelse som jeg helt sikkert vil prøve igen.

IMG_7120Til suppen blev serveret sprødt brød med safranmayo. Lækkert lækkert, men suppen var klart det bedste!

IMG_7121

Til hovedret havde vi to retter at vælge mellem og derfor besluttede vi at tage én hver så vi begge kunne smage. Jeg startede ud med “Stegt laks med havsyresauce, ørredrogn og smørdampede asparges”. Laksen var helt perfekt. Jeg var vild med at den var “sprødstegt” men perfekt indeni. Havsyresaucen smagte rigtig fint, men lidt for saltet til min smag – og jeg synes ellers ikke at jeg holder igen med saltet. Dejligt med de friske og asparges som gav retten et let udtryk.

IMG_7123

Den anden hoveret var uden fisk, men bød på “Glaserede svinekæber med trøffelsauce og sauté af spidskål”. Under spidskålen var der desuden kartoffelmos med bacon. Det var en meget tung ret. Igen var saucen lidt for salt. Spidskålen havde været rigtig god som modspil til alt det fede, men da den var blandet med kartoffelmos og bacon røg effekten lidt. Når du spiser på Krogs så hold dig til fiskeretterne 🙂

IMG_7124

Aftenens sidste punkt var desserten. Og sikke en dessert. Specielt efter al det mad. “Krogs dessertglas med hindbær panna cotta, marinerede bær, luftig hvid chokolade, makroner og lakridsis”. Lakridsisen var at finde i låget og resten af herlighederne nede i glasset. Det var en super skøn dessert og jeg var rigtig ked af ikke at kunne spise op. Det bedste? Helt klart hindbær- panna cottaen! Skøn idé.

IMG_7125

Alt i alt synes jeg var det var en super skøn aften på Krogs. God mad og god service som fortjener en god anmeldelse.

Krogs Fiskerestaurant – 7 stjerner

Krogs Fiskerestaurant
Gammel Strand 38
1202 København K

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Krogs Fiskerestaurant

indlæser kort - vent venligst...

Krogs Fiskerestaurant 55.677786, 12.578544 Krogs Fiskerestaurant

En tanke om “Kroghs Fiskerestaurant

Skriv et svar