Nimb bar

13. december 2017

Svigermor og jeg har nu haft traditionen i et par år med en julehyggetur. Sidste år endte vi på Nimb bar til Afternoon tea og vi kunne ikke lade være at gøre det igen i år. Måske det nu bliver der vi holder vores årlige tradition? 🙂

Som altid er der virkelig smukt pyntet op og ilden i pejsen er så hyggeligt. Maden er enestående og der var flere salte retter i første anretning i år. Det kunne jeg faktisk rigtig godt lide. Nyd billederne og skynd jer at booke bord! Det kan kun anbefales 🙂

Afternoon tea på Nimb – 9 stjerner


9. december 2016

Afternoon tea på Nimb bar med Toben Bang. Det var overskriften da jeg igår var på min årlige juletur med svigermor. Jeg havde tidligere læst en anmeldelse om det og forventningerne var tårnhøje, men lad mig starte mig at sige at dette indlæg bliver ren ros og smiger. Jeg kan slet ikke få armene ned og jeg tror jeg er landet i kagehimlen 🙂

Nimb i sig selv er en oplevelse og specielt for dem som ikke har været der før. Det er fantastiske lokaler og overdådig udsmykning. Jeg elsker deres store og lækre lænestole som man bare kan slynge sig helt ned i. Vi kommer ind og bliver straks modtaget af en super sød tjener som tager imod vores jakker og viser os ned til vores bord. Vi får det bedste sted i rummet lige ved pejsen. Den er igang med at blive tændt og vi sætter os til rette til lyden af træet der knitrer. Mens den søde tjener forklarer lidt om dagens serveringer og te, bliver vi budt et glas champagne.

img_9668

Vi er ved at være klar til den første servering og der er nu godt gang i pejsen. Det er simpelthen så hyggeligt 🙂 Den første kande te vi havde valgt var “Weekend in Istanbul” og var en blandingste med toner af ingefær og orkidé. Den havde en rigtig god dybde.

img_9680
img_9676

Og lad os så kigge nærmere på maden 🙂 Vi startede i samme rækkefølge som tjeneren fortalte om de forskellige lækkerier og det passede super godt i forhold til smagene. Først en “Agurkesandwich på ristet briochebrød”. Tynde knasende skiver med agurk omfavnet af en creamcheese på det her smørfyldte ristede brød. Så simpelt, men det var super lækkert.

Næste punkt på menuen var “Croissant med varmrøget laksesalat”. Den havde jeg glædet mig til og lå bare på den fine musselmalet-tallerken og så enormt indbydende ud. Og helt ærlig, den smagte lige så lækker som den så ud. Sprød crossaint med en cremet laksemousse-agtig ting indeni. Sådan en kunne jeg godt spise til frokost hver dag 🙂

Den næste spændende ting, var faktisk den jeg “frygtede” mest. “Frugt-nøddebrød med blåostecreme”. Jeg er virkelig ikke til blåost eller skimmelost, men tjeneren var så sød at forklare at det ikke var en særlig skarp smag og hun altså anbefalede at vi prøvede. Så det gjorde vi. Og det fortrød vi ikke. Den smagte af jul. Jul, jul, jul. Jeg ved ikke hvordan jeg ellers skal forklare det, men den forsvandt hurtigt.

Så var vi nået til tebollen som blev serveret med smør og solbærmarmelade. Jeg kan tydelig huske de teboller jeg har fået i min barndom. I kender dem godt! Dem som var så tøre at de næsten satte sig på tværs i ens hals når man spiste dem? Det her, var ikke sådan en 🙂 Og jeg ved ikke hvilke tricks ham Torben bruger, men den smagte helt fantastisk. Den var blød og lækker.

Til sidst. “Nimb-kringle bagt med marcipan, solbær og chokolade”, Indrømmet – jeg er ikke den store kringle-spiser. Jeg synes fakisk de ser lidt små-kedelige ud. Jeg var den første der tog en bid og jeg røg helt tilbage i stolen. Den var sprød, cremet, sød og… væk! Wow den må være sendt fra kringle-himlen 🙂

img_9675

Som “mellem-servering” kom nu en lille surprise. Denne havde jeg glædet mig til, efter jeg havde set et billede fra instagram. “Citronis med blåbærskum”. Denne var en helt og aldeles smagsbombe. Sådan en lille fætter fyldt med så meget smag. Utroligt. Citronis, blåbærskum og lavendel som bare blev ved længe efter den var spist.

img_9682

Nu var det tid til kage 🙂 “Vaniljekage – cremeaux lavet med Vanilla Bourbon Tea, kirsebærkompot og risalamandemousse”. Kagen var smuk, man turde næsten ikke gå igang med at spise den fordi den var så fin. Det var en super sjov idé med risalamande og kirsebær-kompot, men jeg havde altså mine bekymringer. MEN igen. De forsvandt helt ved den første bid. Den var sød og frisk på samme tid. Den var helt enkelt genial.

img_9685

Selvom vi var ved at være godt mætte bliver man helt spændt når man begynder at høre kagebordet trille over mod os. Og smukt placeret lige foran pejsen kunne vi så gå igang med at vælge hvilke små bidder der skulle slutte vores oplevelse på Nimb af.

img_9688

Mit valg faldt på en ingefær-småkage, en macaroon med passionsfrugt, en chokoladekugle med saltet karamel samt en marcipanbid. Vi sluttede desuden af med deres urtete som i dagens anledning var med mynthe-te. Og man skulle tro, at de kendte mig for det er en af mine yndlings 🙂

img_9689

Så nu sad vi der. Propmætte og glade. Men én ting blev vi enige om. Der var ikke én eneste ting som vi ville undvære. Og ja, DET VAR ALLE KALORIERNE VÆRD!

Afternoon tea på Nimb med Torben Bang – 9 stjerner

Nimb Bar
Bernstorffsgade 5
1577 København K

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Nimb bar

indlæser kort - vent venligst...

Nimb bar 55.673606, 12.566004 Nimb bar

En tanke om “Nimb bar

  1. Sip well-crafted cocktails under the breathtaking crystal chandeliers or a glass of vintage champagne in front of the six foot fireplace. Nimb Bar is located by the entrance to Tivoli Gardens right across Copenhagen’s central station and within a short distance to the Copenhagen airport.

Skriv et svar