Gorilla

Oubæk gør det igen og jeg er næsten ked af at det tog mig så længe at besøge Gorilla.

I et hjørne af Kødbyen finder man restauranten som trods det rå look bringer masser af varme. Og med udsigten til 10 retter gælder det om at sætte sig godt til rette.

Min veninde og jeg bestilte menuen med de 10 retter til beskedne 375 kr og så var det bare at læne sig tilbage. Vi lagde ud med fire forskellige snacks som var super lækre.

1. snack: Ostevandbakkelser med stenbidderrogn, creme fraiche og dilddrys – De var virkelig virkelig gode! Jeg elsker stenbidderrogn og hele overraskelsen i at denne var fyldt med det var skønt. Virkelig lækkert!

2. snack: Hjemmelavet gruyere pølse og sherry skinke – Pølsen smagte meget af ost og begge dele var meget fedtet for min smag. Men det var stadig godt.

3. snack: Ceviche af sandart, avokado og jalapeño – Denne ret var lidt mere mild end forventet, men jalapeño’erne gav en god spicy smag til retten.

4. snack: Tartar af okse, sennep og grønkål – Jeg elsker tartar når det er lavet på denne måde og man ikke har ødelagt kødets kontur. Og at kombinere det med sprødt grønkål var en skøn kombi – og også noget jeg tit laver derhjemme. Lækkert lækkert lækkert.

Den næste ret i rækken bød på torsk, røget kartoffel og musling/sherry sauce. Bortset fra den super flotte anretning var fisken perfekt stegt og den røgede kartoffelmos var virkelig skøn. En meget fed ret som stadig havde en god balance af syre.

Man når virkelig en bred palette igennem af forskellige retter og nu var vi nået til pasta-delen. Her fik vi Radiatore, safran og salsiccia. Selve retten havde en god smag, men pastaen var lidt for al dente til mig, hvilket faktisk var rigtig ærgeligt. Den var al for hård.

De næste to retter kom ind samtidigt og selvom man allerede var godt mæt, var det ikke her man skulle levne. Først Bavette med bagt gulerod og skysauce med hot spices. Kødet var virkelig godt glaceret og til trods for at det var simpelt var det en skøn ret.

Og så nåede vi til den. En slider. Bare en helt simpel slider jo? Nej. Dagens måske bedste ret og den bedste slider jeg nogensinde har fået. På menukortet hedder den bare Slider med porkbelly, ananaschutney og mayo. Men den smagte himmelsk og som sagt, det var ikke her man skulle levne! MUMS!

Tro det eller ej, men endelig nåede vi til desserterne. Vi lagde ud med “Mango, cujada med bagt hvid chokolade”. Det var dejligt med noget friskt at runde aftenen af med. Denne dessert havde det hele. Friskhed fra mango og fedme fra mælkeosten samt en masse sprøde elementer.

Den anden dessert var meget simpelt puttet i en kop og indholdte en sorbet af blodappelsin og lime toppet med chili. Jeg synes faktisk sorbet’en var helt fantastisk efter alle de andre retter, men chilien gik jeg udenom. Jeg kan ellers godt lide chili i og til mange ting, men jeg synes ikke helt den passede til.

Og til aller aller aller sidst, blev det hele sluttet af med en Canalé.

Slut og over fra Gorilla, men sikke en madoplevelse. Jeg havde flere favorit-retter, men i toppen ligger helt klart slideren, tartar og vandbakkelserne med stenbidderrogn.

Jeg var ovenud mæt og lykkelig og tror bestemt ikke det er sidste gang jeg besøger Gorilla.

Gorilla – 9 stjerner

Gorilla
Flæsketorvet 63
1711 København V

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Gorilla

indlæser kort - vent venligst...

Gorilla 55.666800, 12.559500 Gorilla

Skriv et svar