Spisehuset – Dragsholmt Slot

Heeeeelt ude hvor kragerne vender, ligger Dragsholm Slot. Det er en af Danmarks ældste slotte og de lægger også hus til både en gourmet-restaurant og et spisehus. Begge går meget op i deres råvarer som primært kommer fra Lammefjorden. Begge er også med i den danske White Guide som samler de bedste restauranter fra hele Danmark.

Derfor havde vi i lørdags besluttet os for at drage på tur efter en lækker frokost. Efter en times tid træder vi ud af bilen og går igang med at se os lidt omkring samt lokalisere restauraten. Vi ender i deres reception, da der ikke rigtig er nogle skilte som indikerer hvor vi finder restauranten.

Stemningen i Spisehuset er afslappet og hyggelig. Der er lyst og vi bliver vist over til et af bordene ved vinduet. Jeg er vild med at det hele føles meget naturligt.

IMG_5943

De har både a la carte og dagens menu som man kan vælge enten med 2 eller 3 retter. Jeg vælger menuen og min kæreste går om bord i a la carte.

Min forret bød på “Lyssej med grønkål, rogn og sprødt rugbrød”. Mit gæt vil være at saucen i bunden var en muslingesauce, men jeg er ikke sikker. Dog er jeg sikker på, at det var super lækkert. Grønkålen var let stegt og fisken var lækker tilberedt. En både let og lidt fed ret.

IMG_5944Min kæreste fik serveret en “Kalvetatar med æggecreme, ristede solsikkekerner og jordskokker”. For det første var retten flot og indbydende og for det andet…… er vi begge enige om, at dette nok er den bedste tatar vi nogensinde har smagt!!!!!!! Wauw den var lækker!

IMG_5945

Min hovedret bestod af svinenakkekam, gule beder og asparges fra lammefjorden derudover en friskost sauce. Retten var godt sammensat med sprødt, salt og syrligt. En bid af det hele var super lækkert. Jeg synes dog, at det til sidste blev en smule for tungt og “sprødt/brændt”, men alt i alt, en lækker hovedret.

IMG_5946

Min kærestes hovedret “Køkkenchefens livret” bød på slotspølser med kartoffelsalat, grov sennep, remulade og urteketchup. Alt hjemmelavet. Pølserne var med timian og ramsløg og havde en lækker krydret smag.

IMG_5947Alt i alt var det en skøn tur til Dragsholm Slot. Jeg ville gerne komme tilbage BLOT for deres tatar. SIndssygt lækkert. Jeg er rigtig glad for at vi fulgte White Guide’s råd og giver nu rådet videre. Det er køreturen værd 🙂

Spisehuset på Dragsholm Slot – 8 stjerner

Spisehuset, Dragsholm Slot
Dragsholm Allé
4534 Hørve

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Spisehuset - Dragsholm Slot

indlæser kort - vent venligst...

Spisehuset - Dragsholm Slot 55.771077, 11.391103 Spisehuset - Dragsholm Slot

Skriv et svar