Manzel

Jeg har længe haft øje for Manzel som er en libanesisk restaurant og Kokkeriets lillebror. Den har altid været omtalt ret hypet, men for mit vedkommende har det været den ukendte mad, som har holdt mig tilbage. Jeg havde en eller anden sjov idé om at alle deres retter bestod af linser og kikærter – hvilket ikke fremgår på min favoritliste. MEN man kan jo ikke udtale sig før man har prøvet det 🙂 Så i forbindelse med et tilbud på EarlyBird drog jeg afsted.

Stedet er meget indbydende og der er forskellige indtryk for hvert rum. Det ene lokale er meget arabisk restaurant, det næste er lidt arabisk møder natklub (her sad vi) og i loungen er sofaerne meeeeget bløde 🙂 Jeg nåede desværre ikke at checke deres gårdhave ud, men tænker det er et must-try i løbet af sommeren.

Vi blev taget rigtig godt imod af nogle meget imødekommende og smilende tjenere. Vi blev hurtig vist til bords og fik bestilt lidt vin. Vi blev spurgt om vi havde spørgsmål til menuen, hvilket var lidt sjovt fordi vi ikke anede hvad vi skulle have at spise. Jeg prøvede at udtrykke min nysgerrighed, men meningen er bare at man får det af vide undervejs 🙂

IMG_5977Bestillingen via EarlyBird bød på deres menu “Kbire” hvilket er den helt store rejse, der tager dig med rundt i hele menukortet.

Dermed starter vi vores første servering. I den store skål fik vi serveret “Fatayer – ovnbagt lommebrød med spinatfyld” og “Zataar pizza – Pizza med krydderier”. Begge dele var lækkert, men en smule til den tørre sidde. Personligt var jeg mest til krydderi-pizzaen, men en blød start.

Derudover fik vi serveret “Dybstegte kammuslinger”, “Labne – yoghurt, mynte, olivenolie, salt knækbrød” og det jeg vil skyde på var en mangodressing. De dybstegte kammuslinger var super lækre. Paneringen var så fin at den gled af når man skar i dem. Kammuslingen var super lækker tilberedt.

IMG_5979

Næste omgang bød på bl.a. “Samaka Harra Beirutiyeh – havbars, citron, koriander”. Dette synes jeg var vildt lækkert. Det lå på en bund af enorme mængder pinjekerner og brødcrutoner. Det sprøde, syrlige, salte og den bløde fisk. Jeg nød hver mundfuld.

IMG_5984

De mange retter blev sat på bordet i flere omgange, men hver gang kom en 4-5 fade. Så i samme servering blev bordet også tilføjet med “Manzel’s falafel med tahini”. En flot sprød skorpe, med en krydderet blanding indeni. Nok en af de bedste falafel’er jeg har fået.

IMG_5985

Vi fik dermed også serveret en masse “dip”. Her kunne vi smage på “Mama Dalloúah – rødbeder, tahini, nødder”, “Hommus bel Lahme – kikærter, tahini, spidsbryst” og “Baba Ghannouj al Manzel – auberginer, hvidløg, tahini”. Rødbeden springer jeg let over, da jeg ikke smagte den. Humusen var super god og med et fantastisk crunchy element i form af de sprøde spidsbryst på toppen.

Min favorit var dog helt sikkert deres Baba Ghannouj! En fantastisk blanding og endte med at blive tilbehøret i resten af alle retterne 🙂

IMG_5989
IMG_5987
IMG_5988

På bordet fik vi også serveret en “Tabbouleh – persille, tomat, spidskommen, bulgur, springløg”. Super friskt og endnu et god element der supplerede de andre retter.

IMG_5990

Ved siden blev der også serveret lidt fladbrød, men dette var simpelthen så tørt at jeg opgav. Øv.

IMG_5986

Til “hovedret” eller hvad man efterhånden skulle kalde det med bordet allerede fyldt af fade og skåle kom der så “Basal Mehshi – bagt løg m. braseret oksehale, dadlepuré & 7 spices”. Endnu en super lækker ret. Mindede lidt om pulled pork, bare uden barbercue, men med en sød touch fra puréen.

IMG_5994

Vi fik også “Makloubeh Zaher – kylling, blomkål, kardemomme, kummen, ris”. Kyllingen var meget mør og helt perfekt stegt. Jeg synes dog, at der var for meget citron og hvidløg i denne ret, så den blev meget syrlig. Men flot var den.

IMG_5995

Til sidst var der også en lille salat i form af “Jarjeer – rucola, rødløg, sumak”. Skønt med en lille frisk salat til alt det mad.

IMG_5996

Det var sindssygt meget mad og vi havde slet ikke spist det hele op. Men man kan rolig sige at det var den store tur rundt i hele deres køkken. Meget spændende og jeg havde faktisk forventet at det var mere spicy. Men sandheden er, at det ikke var stærkt på nogen måde, men derimod var alting meget krydret. Alting smagte af rigtig meget, hvilket jo er fantastisk i sig selv.

På dette tidspunkt var tjenerne ved at få lidt travlt og vi ville gerne ind i deres lounge – forstået som at vi tænkte at vi nu var færdige med dette festmåltid. Efter lidt tid i loungen og en drink der var en del dyrere end man lige havde forventet kom tjeneren dog med et par tallerkener og nu var det tid til desserten? What? Var vi ikke færdige. Vi var meget overrasket, men okay. Lidt sødt kan man vel altid smide ned. På dette tidspunkt havde en veninde også joinet os, og tjeneren er simpelthen så sød at han også sørger for en dessert til hende. No charge. Dét er sku god service! Det får de altså ekstra point for i min bog! 🙂

Nå, men desserten blev indtaget i loungen og bestod af “Kadayef – knafe, pistasje & rosenvand”, “Hariri – granatæble budding & hvidchokolade” og “Arabisk kaffeis – crumble & zataarsirup”.

En rigtig god afslutning på aftenen. Sødt, sprødt, lækkert og hurtigt væk 🙂

IMG_6001En skøn madoplevelse hos Manzel og klart også noget jeg kan anbefale andre. Menuen består altså ikke kun af kikærter og linser. Tværtimod. Skønne smagsnuancer og krydderier som tilføjer spænding til hver ret.

Manzel – 7 stjerner

Manzel
Rosengården 18
1174 København K

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Manzel

indlæser kort - vent venligst...

Manzel 55.682357, 12.572079 Manzel

Skriv et svar